Üzeri için 2, 5 su kadehi süt 1 koli çikolata sosu tencereye alınarak kaynayana kadar pişiriyoruz soğumaya vazgeçilir.
Bir gece evvelden ıspanaklarımız yıkanır ve buzdolabı poşetini alınarak buzluğa atılır.
Daha sonra 2 yumurta ve 1 su kadehi şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra akışkan yağ ve yoğurdumuzu da ilave ederek aralıksız çırpmaya devam ediyoruz.
Yarım çay kaşığı tuz ilave ederek kabartma tozu vanilya katılır.
En son unumuzu da yavaş yavaş ilave ederek sıvı bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz
Daha sonra buzluktan çıkardığımız ıspanağı robottan geçirerek harcımıza katıyoruz.
İstenilen sıvılığa eriştikten sonra yağlanan tepsiye ya da borcama dökülerek 180 derece evvelden ısıtılmış fırında atılarak alt üst kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
En son 25 dakikanın sonunda kürdan takviyesiyle hakimiyet edilerek fırından alıyoruz.