Yumuşacık Hamuruyla Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
50 gram tereyağ
1 koli maya
1 su kadehi ılık süt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
3,5 su kadehi un
1 yumurta sarısı
1 koli vanilya
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2,5 su kadehi süt
1 koli krem şanti Vanilya ve krem şanti piştikten sonra
Eritilmiş çikolata
Yumuşacık Hamuruyla Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık süt ile mayanızı nemlendirin. 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Mayanız kabardıktan sonra değişik malzemeleri ilave edip iyice yoğurun ve dinlenmeye vazgeçin.
9 bezeye ayırıp yuvarlak biçimde tepsiye dizin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kreması için; vanilya ve kremşanti hariç tam malzemeyi pişirin. Piştikten sonra kremşanti ve vanilya ilave edip iyice çırpın.
Pişen hamurları ortadan ikiye kesin. Tabanını krema ile kaplayın. Üzerine muz yerleştirin. Kapak kısmını eritilmiş çikolataya daldırıp üzerine kapatın.