Derin bir kaseye odasındaki yumurtayı ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla öncesi düşük devirde sonrasında yüksek devirde köpük köpük olana kadar iki 3 dakika çırpıyoruz.
Ceviz ve tahin dışındaki tüm malzemeleri kek harcına ekleyip mikserin düşük devrinde karışana kadar çok az süre çırpıyoruz.
Kek kalıbını sıvı yağ ile heryerini yağlıyoruz.
Kek harcını döküp üzerine tahini gezdiriyoruz cevizleri de üzerine serp bir çatal ya da bıçak yardımı ile çok az üsten karıştırıyoruz ki cevizler çok üste kalıp yanmasın.
Önceden ısıttığımız 165 derecelik altüst ayarla fırında pişiriyoruz. Çıkarmadan önce kürdan testi yapalım.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir dilerseniz üzerine tahin gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.