Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Yumuşacık Çikolatalı Puding Pasta

Yumuşacık Çikolatalı Puding Pasta

Tarifin Öyküsü

Yumuşacık Çikolatalı Puding Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su kadehi süt 1 litre
  • 2,5 su kadehi su 1/2 yarım litre
  • 2 çay kadehi esmer şeker 140 gr
  • 2 çay kadehi kakao 90 gr
  • 3 çorba kaşığı agaragar tozu öbür ismi nebatsal jelatin
  • 160 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 çimdik tuz

Yumuşacık Çikolatalı Puding Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye süt, su, şeker ve tuzu koyun ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  2. Bir çimdik tuz serpin.
  3. Bir kasede kakaoyu 1 çay kadehi su ile karıştırın.
  4. Macun kıvamına gelince tencereye ilave edin ve karıştırın.
  5. Çikolataları parçalara ayrılın ve tencereye ilave edin, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  6. Agaragar tozunu 2 çay kadehi suyla iyice karıştırın.
  7. Tencereye ilave edin.
  8. Karışımı, kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha kaynatın.
  9. Uygun bir kalıba yağlı kağıt serin.
  10. Karışımı kalıba dökün.
  11. Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  12. Birkaç saat soğuduktan sonra ters çevirip dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın