Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yumurtalı Süt Tatlısı

Yumurtalı Süt Tatlısı

Yumurtalı Süt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 70 gr toz şeker
  • 1 koli vanilya

Üzeri için

  • Ahududu
  • Fesleğen yaprakları

Yumurtalı Süt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ufak fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alarak birkaç dakika soğumaya vazgeçin. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve yavaş yavaş süte ilave ederek karıştırın. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın. Kapları büyük bir fırın kabı ya da tepsi içine yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek biçimde sıcak su doldurun. Fırında katılaşıncaya kadar takribî 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında iyice soğutun. Üzerine ahududu ve fesleğen yaprakları ilave ederek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın