Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 demet kuşkonmaz
- Yarım demet taze soğan
- 9 bıldırcın yumurtası
- Zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Taze çekilmiş karabiber
Sosu için
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- Deniz tuzu
- 1 tutam kırmızı pul biber
Yumurtalı Kuşkonmaz Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazları orta ateşte zeytinyağında pişirin. Hafif yumuşamaya başlayınca taze soğanları ekleyin.
- Bıldırcın yumurtalarını kaynayan suya atarak 4 dakika haşlayın. Haşlanan yumurtaları sudan çıkarın.
- Sosu için, zorunlu olan bütün malzemeleri karıştırın. Kuşkonmazları ve taze soğanları bir servis tabağına alın.
- Üzerine kabuklarını atayıp ikiye kestiğiniz yumurtaları yerleştirin ve sosu üzerinde gezdirin.
- Yumurtalı kuşkonmazı, fajita ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yumurtalı Kuşkonmazın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan evvel kuşkonmazın kabuklarını soyun ve uç kısımlarını bırakın.
- Haşlama suyuna az ölçüde tuz ilave ederek pişirme vaktini kısaltabilirsiniz.
- Yumurtanın kabuklarını daha kolay atamak için, haşlama harekâtının ardından soğuk suda bekletin.
- Hazırladığınız sosu, kuşkonmazı servis edeceğiniz zaman dökün.
1 Porsiyon Yumurtalı Kuşkonmaz Kaç Kaloridir?
Yumurtalı kuşkonmazın bir porsiyonu, takribî 35 kaloridir. Zengin besin bedelleriyle sunulan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Düşük kalorili ve lezzetli yemekler için, sebzeli tarifleri deneyebilirsiniz.
Kısa müddette hazırlayabileceğiniz tarifler mi arıyorsunuz? Hafifliği ve lezzeti ile bilinen pratik yemeklere göz atabilirsiniz.