Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
Muhallebi için
500 ml süt
2.5 yemek kaşığı pirinç unu
3-3.5 yemek kaşığı toz şeker
Limon
Tarçın
Portakal ve tarçın aromalı yumurtalı ekmek çubukları için
2-3 dilim tost ekmeği
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu
Kızartmak için
Akışkan yağ
Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi Nasıl Yapılır?
Muhallebi için, pirinç unu ve şekeri tencereye koyun. Azar azar sütü ilave edip, karıştırın. Orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin.
Kaynayınca altını kısıp, birkaç damla limon sıkın. Ceylan gözü yapınca altını kapatın ve ocaktan alın. 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin ve servis kasesine/kaselerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
Yumurtalı ekmek çubukları için; yumurta, süt, esmer şeker, tarçın ve portakal kabuğu tozunu çırpın.
Tost ekmeklerinden şeritler kesip, bu karışıma bulayın. Akışkan yağda kızartın ve muhallebi ile servis yapın.
Yumurtalı ekmek çubuklarını, çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun. SERVİS ÖNERİSİ Yenilebilir çiçek kullanabilirsiniz.
Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?
Muhallebinin kokusunu bastırmamak için kesinlikle tereyağı kullanın.
Muhallebiyi hazırlarken tahta kaşık kullanın ve karıştırma harekâtını bırakmayın.
Topaklanma oluşursa, muhallebiyi bir kere mikserden geçirebilirsiniz.
Kıvamı sulu olursa pirinç unu, koyu olursa süt ilave edip karıştırın.
1 Porsiyon Yumurtalı Ekmek Çubukları İle Muhallebi Kaç Kaloridir?
Yumurtalı ekmek çubukları ile muhallebinin bir porsiyonu, takribî 360 kaloridir. Dilerseniz, muhallebili kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz.