Malzemeler
– 3 yumurta
– 1 çorba kaşığı un
– 2 çorba kaşığı yoğurt
– 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin:
– 1 çay Fincanı toz şeker
– 2 çay Fincanı su
– biraz toz safran
Yapılışı
Toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpıp, tavada ısıttığınız sıvıyağa karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirip, diğer yüzünü pişirin. Pişince tahta spatulayla eşit üçgenler halinde dilimleyip, ateşi kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerinde gezdirin. Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.