Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yulaflı Meyveli Bar  Yağ-şeker-un yok

Yulaflı Meyveli Bar Yağ-şeker-un yok

Yulaflı Meyveli Bar Yağ-şeker-un yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 adet ufak elma 1 ufak muz veya bir ufak kase çilek te kullanabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 avuç badem
  • 1 avuç fındık
  • 1 avuç kaju ceviz veya yer fıstığı da olur
  • 1 avuç yaban mersini
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç kuru kayısı
  • Kuru meyve çeşitlerini tutkunuza göre çoğaldırabilirsiniz

Yulaflı Meyveli Bar Yağ-şeker-un yok Tarifi Yapılışı

  1. 3 su kadehi yulaf ezmesini robottan hafif kocaman kalacak biçimde sürüklüyoruz.
  2. Kuru meyveleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
  3. Kuru yemişleri de robotta hafif diri kalacak biçimde ayrılıyoruz. Tutku eden yemişleri bıçakla da doğrayabilir.
  4. Elmayı rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
  5. Sonra tam malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
  6. Elma yerine muz kullanmak isteyenler muzu çatalla iyice ezerek ilave edebilirler.
  7. Çilek kullanmak isteyenler de küçük küçük küpler halinde doğrayıp ilave edebilirler.
  8. Hazır olan harcı yağlı kağıt serili ufak boy dikdörtgen borcama ya da o ebada yakın bir fırın kabına döküyoruz.
  9. Üzerini kaşıkla bastırarak sıkıştırıyor ve düzleştiriyoruz.
  10. Evvelden ısıttığımız 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 12 dakikadan sonra sık sık hakimiyet edin ki üzeri fazla kavrulup yanmasın. Benim barlarım 15 dakikada pişti. O surattan hakimiyetli olmakta fayda var.
  11. Fırından çıktıktan sonra en az 1 saat dinlendiriyoruz. Sonra tutku ettiğimiz ebatta barlar kesip hazır ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın