Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,11
Yulaflı Cevizli Ekmek

Yulaflı Cevizli Ekmek

Yulaflı Cevizli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 280 ml su
  • 200 gr buğday unu
  • 1 koli kuru maya
  • 100 gr çavdar unu
  • 100 gr bütün buğday unu
  • 50 gr yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su kadehi ceviz içi
  • Tuz

Yulaflı Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Bazı yemek tarifleri aşırıca zaman ve emek ister. Suyu cihazın pişirme haznesine alın.
  • Öbür tüm malzemeyi bir kapta harmanlayarak ekmek cihazına aktarın. Cihazın pişirme programını 3 saate ayarlayın.
  • Yoğurma ve mayalanma harekâtının sonunda hamurun üzerine yulaf ezmesi serpiştirip pişmeye bırakın.
  • Pişen ekmeği aygıttan alıp, soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın