Fırını 150 dereceye ayarlayın ve tepsiye yulaf, kırık fındık, badem, ceviz vs istediğiniz tuzsuz yemişleri, keten tohumu, susam ve çekirdek içini yayın 10 dakika kavurun.
Bu arada tencereye fındık veya fıstık ezmesi ve pekmezi kısık ateşte eriyene kadar karıştırın. ‼️Sakın kaynatmayın.
Eriyince ocağı kapatın.
Derin sırça kaseye fırınladıklarınızı, kuru üzüm, zencefil, zerdeçal, tarçın ve nescafeyi ilave edin karıştırın.
Son olarak üstüne erittiğiniz ballı malzemeleri ilave edin ve hoşça karıştırın. ‼️Burada ben kakaolu fındık kreması kullandım siz fıstık ezmesi veya sade fındık ezmesi kullanabilirsiniz.
En son evrede 1 çay kadehi damla çikolata veya bölünmüş kutu bitter çikolatayı ilave edin.‼️Ayrıca ben yalnızca fındık kullandım siz istediğiniz kuru yemiş ve kuru meyve ilave edebilirsiniz.
Ufak dikdörtgen borcama yağlı kağıt serin ve harcı bastırarak sıkıca yayın. Yeniden 150 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Şimdi yaptığınız bar iyice soğuyunca istediğiniz gibi dilimleyin ve aralarına yağlı kağıt keserek yapışmasını yasaklayıp poşette veya bir kapaklı kapta buzdolabında muhafaza edin.