Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yufkalı Tel Kadayıf

Yufkalı Tel Kadayıf

Yufkalı Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 gr tel kadayıf
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 su kadehi çekilmiş antep fıstığı

Şerbet için:

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su

Süsleme için:

  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Yufkalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz tabana yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın. 
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. 
  • Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo biçiminde sıkıca sarın. Değişik yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. 
  • Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini dolaştırın. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın