Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım kilogram kadayıf
  • 2 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Şurubu için

  • 5 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Basitçe uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya vazgeçin. Kadayıfı tel tel ayırın. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Öbür yufkaları da aynı biçimde hazırlayın. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin. Servis tabağına alın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın