2 adet yufka
200 gr. taze tel kadayıf
200 gr. tereyağı
1,5 su kadehi ceviz içi – kocaman vurulmuş
2 su kadehi toz şeker
2 su kadehi su
3 – 4 damla limon suyu
Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya vazgeçin.
Şerbetiniz hazır olunca içerisine limon suyunu ilave edin ve ocaktan alıp soğutun.
Bir tavada tereyağını eritin ve soğutun.
Tel kadayıflarınızı bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ilave edip kadayıflarınızı didikleyin.
Yufkanızı tezgaha yayın.
Yuvarlak kenarlarını içe doğru katlayın ve kare bir yufka elde edin.
Yufkanın kendi tarafınıza olan kısmına hazırladığınız kadayıfı ve cevizi enlemesine yayın.
Sıkı bir biçimde sarın ve öbür yufkayı da aynı biçimde hazırlayın.
Hazırladığınız yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin ve 30 cm çapında yuvarlak sırça fırın kabına sıkı bir biçimde dizin.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlınıza, soğuk şerbeti dökün.