Şeker ile suyu bir tencereye alın ve yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. İçerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Kadayıfı bir borcama alın ve elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
Yufkalardan birini tezgaha serin. Yufkanın üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine de cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo şeklinde sarın ve bıçakla 2 parmak eninde dilimler kesin.
Kestiğiniz dilimleri dik çevirip yağlanmış tepsiye dizin ve her bir dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun. (ilk başta kadayıfı didiklerken de eritilmiş tereyağ ile karıştırabilirsiniz.)
Kalan 2 yufka için de aynı işlemleri tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin ve üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Şerbetini çektikten sonra kaymak ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.