Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,55
  • BIST
    %-0,25
Yufka Tatlısı

Yufka Tatlısı

Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet kuru yufka
  • 125 gram margarin
  • 1 su kadehi ceviz
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti için

  • 2 su kadehi su
  • 5 su kadehi toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tepsiyi yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı margarin

Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, ilk olarak tencereye toz şeker ve suyu koyun. Kaynamasına yakın limon suyunu da ilave edin ve piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  • Bir örtü üzerine yufkaları dizin ve üzerine su serpiştirin. Bu esnada fırın tepsisini de margarin ile yağlayın.
  • Bir tavanın içerisine ceviz içi ve nişastayı alın. Kısık ateşte 5-6 dakika kavurun.
  • Yağladığınız tepsinin içerisine ilk yufkayı serin. Yufkanın üzerine kavrulmuş cevizli nişastadan serpiştirin.
  • Bu operasyonu 8 yufka için de uygulayın. Tüm yufkaları dizdikten sonra yufkaları dikey bir biçimde kesin.
  • Kestiğiniz yufkaları rulo halinde sarın. 200 dereceli fırında takribî 25 dakika pişirin.
  • Yufkalar piştikten sonra, üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Afiyet olsun.

Yufka Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlı üretiminde kullanacağınız yufkaların taze ve günlük olmasına itina gösterin.
  • İlk safhada yufkalara su serpiştirilmesinin sebebi, yufkaların yumuşamasını sağlamak içindir.
  • Tatlıya başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bu sayede tatlınız pişerken şerbet soğuyacaktır.
  • İç harç için, cevize ek olarak fındık da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz, yufkaları rulo haline getirmek yerine kare biçiminde dilimleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Yufka Tatlısı Kaç Kalori?

  • 1 adet yufka tatlısı 80, bir porsiyonu ise takribî 290 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın