25-30 tane irice kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2-3 tane karanfil
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
1 bardak su
1,5 çay bardağı şeker
Servis İçin
Krem şanti veya kaymak
Yapılışı
Öncelikle pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra küçük bir tencereye alıyoruz. Üzerine su ilave ediyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Kayısıları tencereye alıyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ilave ediyoruz ve beş dakika kadar pişirip, sudan alıyoruz.
Kuru üzümü ılık suda bekletiyoruz ve ardından yıkıyoruz.
Karanfili de ezip toz haline getiriyoruz.
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatıyoruz. On dakika kadar kaynatsak yeterli olacaktır.
İyice yumuşayan pirinçlerimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine çekilmiş cevizleri, kuru üzümleri, toz halde getirdiğimiz karanfili, tarçını ve bir çorba kaşığı şekeri ilave edip, harmanlıyoruz.
Kayısıların arasını hafif açarak, hazırladığımız harç ile dolduruyoruz.
Fırın kabımızı çok az yağlıyoruz ve kayısıları üzerine diziyoruz. Üzerlerine hazırladığımız şerbeti gezdirerek, döküyoruz.
Fırını 200 derecede tutuyoruz ve kabımızı içine atıyoruz. 10-12 dakika fırında tutup, alıyoruz.
Tatlılarımızın soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra krem şanti veya kaymak ile servise sunuyoruz. Afiyet olsun.