Yoğurtlu Yaban Mersini Ve Çilekli Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler
250 gr yumuşak tereyağı veya margarin
225 gr şeker
4 yumurta
400 gr un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 ml süt kreması (Tarifin orijinalinde buttermilk denen yoğun bir süt kullanılıyor. Buna en yakın bizdeki süt kreması fakat bazı marka kremalar fazla kıvamlı olabiliyor. eğer kıvamı fazla yoğunsa 60-80ml kadar süt eklenebilir.)
125 gr çilekli yoğurt
300-350 gr çilek / yaban mersini / böğürtlen / şeftali vb. meyve
Pudra şekeri
Yoğurtlu Yaban Mersini Ve Çilekli Tepsi Keki Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına şekeri ekleyip adamakıllı çırpıyoruz.
Üstüne 4 yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıyoruz. gitgide azıcık un karışımımızdan eliyoruz, azıcık süt kreması koyuyoruz.
Azıcık un, birazcık çilekli yoğurt şeklinde dönüşümlü olarak çırpa çırpa un karışımı, süt kreması ve çilekli yoğurdun tamamını kek harcımıza yediriyoruz.
Fırınımızı daha aşağı üstteki 200 derecede ısıtıyoruz.
Derin fırın tepsimize fırın kağıdı serip, alışılagelmiş kek harcından daha kıvamlı olan harcımızı fırın tepsimize bir spatula yardımıyla yayıyoruz.
Fırının orta kısmında 20 dakika değin pişirdikten sonradan üzeri kızarmış ise üzerine alüminyum folyo serip fırının daha alt katına alıp bi 15 dakika dek da burada pişiriyoruz. (bu dakikalar fırınınıza göre değiştirme gösterecektir. ).
Fırından aldıktan sonra servis öncesi üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.Lezzeti, puf puf kıvamı, eve yaydığı kokusu ve göz doyuran görüntüsüyle bağımlısı olacağınız bu betimleme için canım @sehnazsavas ‘a her yerde teşekkür ediyorum 😘😘😘 sağlık olsun! ❤️.