Yoğurtlu Ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kırmızı lahana
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su kadehi süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
Yoğurtlu Ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
- Yarım kırmızı lahanayı bıçakla kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp lahanayı ilave edin ve birkaç dakika soteleyin.
- Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu ceddip kıyın ve ilave edin.
- Süzme yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırın. Üzerini kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
- Yoğurtlu mor lahana salatasını, ızgara köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yoğurtlu ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız lahanaların çok yumuşak olmamasına özen gösterin.
- Sarımsakları dilimlemek yerine ezin ve suyuyla beraber lahanalara ilave edin.
- Yoğurt ve mayonezi, salatayı servis edeceğiniz zaman ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.
- Dilerseniz, içerisine garnitür ve mısır taneleri ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Yoğurtlu ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Kaç Kaloridir?
Yoğurt ve mayonezle harmanlanan kırmızı lahana salatasının bir porsiyonu, takribî 55 kaloridir. Potasyum ve lif bedeli yüksek olan bu tarifi perhiz listelerinde ana öğün olarak tüketebilirsiniz.
Siz de başlangıç menülerinde sunabileceğiniz salata tarifleri arıyorsanız, yüksek ölçüde demir kapsayan ve anemiye iyi gelmesiyle öğrenilen yeşil mercimek salatasına göz atabilirsiniz.