Malzemeler
Sos için
Üzeri için
Bol malzemeli cheesecake tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bisküvileri robotta toz haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ilave ederek iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
Süzme yoğurtu karıştırma kabına alın. Labne peyniri, şeker, un, krema, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ilave edip mikserle 3 dakika çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine doldurun ve 180 dereceye ayarlı fırında takribî 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Sos malzemelerinin hepsini sırça kaseye alın ve içi kaynar su dolu bir sos tenceresine yerleştirin. Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar takribî 20 dakika sü rekli karıştırın. Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya vazgeçin.
Sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabında 2 saat soğutun. Süzme yoğurt ve pudra şekeri karıştırıp yağlı kağıttan yapılmış külahın içine doldurun. Cheesecake ’i dilimleyerek üzerine süzme yoğurttan sıkın. Kenarlarına Antep fıstığı yapıştırıp, nane yaprağı ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.