Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve varsa turunç ya da portakal suyunu tencereye kreyin. Kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 5 dakika, beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğtümördü ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük devriyle 2-3 dakika daha, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış orta boy bir sırça kaba ya da fırın tepsisine aktarın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika çırpın. Fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Şerbeti çekmesi için en az 15 dakika bekleyin.
Üzeri için kremşanti, soğuk süt ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Mikserin yüksek devriyle katılaşıncaya kadar çırpın. Bir krema sıkacağına koyup tatlının üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.