Baklaları küçük doğrayın. Bir kaba alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Un ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırıp suya ilave ederek bekletin.
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Küp doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve baharatları ilave edin.
Beklettiğiniz baklaları süzüp tencereye alın ve birkaç dakika kavurun. Daha sonra üzerini 1-2 parmak geçecek şekilde su ilave edin.
Tuz ve şeker ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ile karıştırın ve baklanın üzerine ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, düşük kalorili ve lezzetli zeytinyağlı taze bakla tarifine de göz atabilirsiniz.