Malzemeler
Üzeri için
Kuru baklayı düdüklü tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra suyuyla birlikte el blender ’ından geçirip pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın. Soğanı rendeleyin. Tencereye zeytinyağı, soğan ve unu alın. Un sarih kahverengi renk alıncaya ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurup ocaktan alın. Değişik yanda yoğurt ve 4 su kadehi et suyunu bir kapta çırpıp tuz ilave edin. Kavrulmuş un ve soğanın üzerine robottan geçirilmiş kuru baklayı ilave edip karıştırın. Et suyuyla çırpılmış yoğurdu da ilave edip tel mikser takviyesiyle iyice karıştırın. Orta ateşte devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp toz biberi ilave edin ve kızdırın. Dereotunu ince kıyın. Çorbayı kaselere alıp üzerine dereotu serpiştirin ve zeytinyağında kızdırdığınız toz biberi dolaştırarak sıcak servis yapın.