Verev şeklinde kesilip fırında kızartılmış simit parçaları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?
Avokadoyu dilimleyip bir kaseye alın ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak ezin.
Kabakları rendeleyip elinizle sıkarak fazla suyunu alın Orta kısmı çok çekirdekli ise rende esnasında ayırın.
Tavayı ısıtıp, zeytinyağını ve kabakları ilave edin, yüksek ateşte 1-2 dakika tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyin. Fazla suyunu bırakması için bir tel süzgeçe alın. 5 dakika kadar bekletin.
Kabakları, avokadoyu, ceviz içini, yoğtümördü, çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ve sarımsakları karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuzunu ve biberini hakimiyet edip gerekirse ekleyin.