Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %1,15
Yoğurtlu Kabak

Yoğurtlu Kabak

Yoğurtlu Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet avokado Olgun, yumuşak olmalı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 100 g süzme peynir
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Yarım limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 dal dereotu
  • 50 g ceviz içi

Servis önerisi

  • Verev şeklinde kesilip fırında kızartılmış simit parçaları ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?

  • Avokadoyu dilimleyip bir kaseye alın ve üzerine yarım limon suyunu sıkarak ezin.
  • Kabakları rendeleyip elinizle sıkarak fazla suyunu alın Orta kısmı çok çekirdekli ise rende esnasında ayırın.
  • Tavayı ısıtıp, zeytinyağını ve kabakları ilave edin, yüksek ateşte 1-2 dakika tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyin. Fazla suyunu bırakması için bir tel süzgeçe alın. 5 dakika kadar bekletin.
  • Kabakları, avokadoyu, ceviz içini, yoğtümördü, çatalla ezdiğiniz süzme peyniri ve sarımsakları karıştırın. İnce kıydığınız dereotunu ilave edin. Tuzunu ve biberini hakimiyet edip gerekirse ekleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın