Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,73
  • BIST
    %0,77
Yoğurtlu İrmik Çorbası

Yoğurtlu İrmik Çorbası

Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kemikli et
  • 1 soğan
  • 1 kereviz
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 6 su kadehi su
  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve kerevizi atayıp 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 kadeh su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
  • Kısık ateşte kapağı sarih olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
  • Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ilave edin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ilave edin. 
  • Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
  • Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine dolaştırarak döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın