Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Yoğurtlu Hırpalama Çorbası

Yoğurtlu Hırpalama Çorbası

Yoğurtlu Hırpalama Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su kadehi hırpalama aşurelik buğday
  • 1 su kadehi nohut haşlanmış
  • 5-6 su kadehi et suyu yada su
  • Tuz/ Karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 su kadehi süzme yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Pul biber

Yoğurtlu Hırpalama Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yağı tencereye koyduktan sonra haşlanmış nohutu ilave edin ve iki dakika çevirin. 5-6 su kadehi su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynatın.
  • Kaynayan karışımı ocaktan alın.
  • Çorbanın nezaketini hazırlayın. Yumurta, yoğurt ve ve unu başka bir kapta birbirine yedirin. Bir kepçe desteği ile ısıtılan çorbadan ahlakın içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  • Daha sonra karışımı tencerenin içine ilave edip ocağa alın. Çırpma teliyle karıştırın ve kapağını yarım kapatın. 10- 15 dakika daha pişirin. Çorbanın kıvamına baktıktan sonra çok yoğunsa bir kadeh daha su ilave edin.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Daha sonra pul biberle tereyağını yakın ve çorbanız hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın