Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Yoğurtlu Barbunya

Yoğurtlu Barbunya

Yoğurtlu Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze barbunya
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • Tuz
  • Kara biber

Yoğurtlu Barbunya Nasıl Yapılır?

*Barbunyanın kabuklarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

*Tavada zeytin yağı ile piyazlık doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Acı biber salçasını ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edin. Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Üzerine bir çay kadehi sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekince ocaktan alın.

*Sarımsağın kabuğunu atayıp rendeleyin. Yoğurda karıştırın. Barbunyayı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın