Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 koli kabartma tozu
  • 1 koli şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 3 çay kadehi yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay kadehi un
  • 3 çay kadehi irmik

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 4.5 su kadehi su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya vazgeçin. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük süratte mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı sırça kaba aktarın. Evvelden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın