Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Yoğurt Soslu Tavuk

Yoğurt Soslu Tavuk

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram tavuk but
  • Yarım su kadehi light süt
  • 150 gr süzme yoğurt
  • 1 su kadehi sıcak su
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  köri
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 30 gr file badem
  • 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Tavuk butların tenlerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları atayıp doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ilave edip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.

Köriyi 1 kadeh sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ilave edin. Etin üzerine döküp 2-3 dakika  karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve  sosu koyulaşıncaya kadar üzeri sarih olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın