Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %0,72
  • BIST
    %0,31
Yiyenlerden Bütün Anekdot Alan Cocostar Pasta Yemelere Doyamayacaksınız

Yiyenlerden Bütün Anekdot Alan Cocostar Pasta Yemelere Doyamayacaksınız

Tarifin Öyküsü

Yiyenlerden Bütün Anekdot Alan Cocostar Pasta Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1 su kadehi süt
  • 2 buçuk su kadehi hindistan cevizi
  • 1 koli krem şanti 2 poşet olanlardan
  • 3/4 bir yarım+bir çeyrek su kadehi süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 koli akışkan krema 200 ml
  • 160 gram sütlü çikolata Bitter ya da iki çikolatayı da karıştırıp kullanabilirsiniz.

Yiyenlerden Bütün Anekdot Alan Cocostar Pasta Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürtene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sütün ilave edelim ve kuru malzemelerini de eleyerek ilave edip, iyice karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba kek karışımını dökelim.
  4. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında vasati 20-25 dakika kürdan testi yapıp pişirelim.
  5. Pişirdiğimiz keki ılıması için bir kenara alalım.
  6. Ayrı bir kabın içinde kremsantiyi sütle köpürene kadar çırpalım.
  7. İçine hindistan cevizi ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım.
  8. Ilımış olan keke kürdanla delikler açalım ve 1 kadeh soğuk sütü her yerine kaşık ile dökelim.
  9. Hazırladığımız hindistan cevizli harcı kekimizin üzerine döküp denk bir biçimde yayalım.
  10. Cocostar pastanın üzerindeki topları hazırlamış olduğum hindistancevizli karışımından elde ettim yuvarlayıp buzluğa kaldırdım, çikolataya daldırdım. Sizler de bu biçimde ya da değişik bir biçimde süsleyebilirsiniz.
  11. Ganajı yapmak için kremayı bir tencereye alalım kaynama noktasına gelecek kadar ısıtalım.
  12. Isıttığımız kremayı ocaktan alıp içine minik minik doğradığımız sütlü çikolataları koyalım ve çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  13. Bu çikolatalı ganajı bekletmeden pastanın üzerine dökelim.
  14. Buzdolabında en az üç dört saat ne kadar dinlendirelim.
  15. Dinlenen pastamızı kenarlarını bıçakla rahatlatarak kelepçeli kalıptan çıkaralım.
  16. Yaptığımız hindistan cevizli çikolatalı toplarla pastamızı süsleyelim.Dilediğiniz gibi dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın