Portakalların suyunu sıkın. Kalan kabukların posalarını arınarak kenara koyun. Portakal suyunu, şekeri ve ince doğranmış zencefili tencerede 5-10 dakika kadar kaynatın. Tencereden başka kaba aldığımız karışımın içinde çayı gezdirerek tadını vermesini sağlayın, soğumaya vazgeçin. Çilekleri ikiye parçalayarak, yaban mersinleri ve bir ölçü daha zencefil ile beraber robotta karıştırın. Son olarak karışıma limon suyunu da ilave edip karıştırın.
Portakal sulu karışımı süzerek, değişik meyveli karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra gizleme kabına alın ve 3-4 saat buzlukta bekletin. Donduktan sonra dondurma kaşığı ile top haline getirdiğiniz sorbeyi ayırdığımız portakal kabuklarının içine doldurup bekletmeden servis yapın.