Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, evvelden ısınsın. Kek kalıbınızın dibini yağlayın. Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu beraber eleyin. Ayrı bir kabın içinde tereyağı ve şekeri 3 dakika çırpın, daha sonra yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını da ilave edip azıcık daha çırpın.
Unlu karışımın yarısını kaba ilave edin, azıcık çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ilave edin. Kalan unlu karışımı da kaba ilave edip çırptıktan sonra kesik sütü ilave edin. Sirke ve karbonatı aynı anda ilave edip köpürtün. Kek harcını süratlice karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelen keki, streç film ile hava almayacak biçimde sarıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Labneyi ince bir süzgece aktararak suyunu süzün. Labne ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar beraber çırpın. Pudra şekeri, vanilya ve tuz ilave edip homojen hale gelene kadar çırpın.
Soğumuş olan kekin üzerini düzleyip çoğalan parçaları robotta sürükleyerek parçalayın. Keki 2 denk parçaya ayırın ve aralarına hazırladığınız kremayı denk ölçüde yayın. Kalan kremayı spatula ile pastanın her tarafına sürün. Parçalamış olduğunuz kek kırıntıları ile pastanın tam yüzeylerini kaplayın. Buzdolabına alıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.