Pirinci ılık suda bekletin ve sonra iyice yıkayarak süzün. Ispanak yapraklarını ve soğanları ince doğrayın. Tereyağından 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları ve ıspanak yapraklarını ilave ederek 1-2 kere karıştırın. Ispanak suyu, 1.5 su kadehi su, karabiber ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kaynatın. Su kaynayınca içine yıkadığınız pirinçleri ilave ederek karıştırın. Pirinç suyunu sürükleyene kadar süratli ateşte 3-4 dakika, sonrasında ise ocağı kısarak 10-15 dakika pişirin. Pilavı ocaktan alıp otları ilave ederek harmanlayın. Kalan tereyağını minik bir tavada eritin ve fıstıkları hafifçe kavurun. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra üzerine fıstıkları ilave edip servis yapın.
Datça badem köftesi tarifi için TIKLAYIN