Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Mercimekler yumuşayınca bulguru ilave edip kapağını kapatarak 10 dakika bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada ayçiçeği yağında soteleyin. Biber salçası ile domates salçasını ilave edin. Salçalı karışımı bulgurlu mercimeğe ilave edip yoğurun. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu karışıma ilave edin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu, doğranmış taze soğanları ilave edip yoğurmaya devam edin. Nemli elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Marul yapraklarını servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın.
Türk mutfağında ehemmiyetli bir yere sahip olan bayağı mercimek köftesi tarifine buradan göz atabilirsiniz.
Köfteyi hazırlarken mercimek ve bulgur yağı emdiğinden ayçiçeği yağı ölçüsünü damak tadınıza göre artırabilirsiniz.