Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yeşil Kış Keki

Yeşil Kış Keki

Yeşil Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı akıcı yağ
  • 100 gram değin ıspanak yaprağı (Sapları kullanılmıyor)
  • 1 yemek yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 nehir kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
  • 3 su bardağı un

Yeşil Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ıspanaklarımızı rondo yada blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.
  2. sonra çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup rengi açılana değin çırpıyoruz.
  3. Gerisinde süt, portakal suyu, değişken yağ, portakal kabuğu rendesi ve ıspanak püremizi ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kuru malzemelerimizi de eleyerek karışıma ekliyoruz ve türdeş olana dek karıştırıyoruz.
  5. En son cevizimizi de ekleyip adilane harmanlıyoruz.
  6. Yağladığımız kalıba hamuru döküp 175 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz(kürdan ile denetleme etmeyi unutmayalım)
  7. Kekimiz en ince ayrıntısına kadar soğuyunca dilimleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere sağlık olsun 💐.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın