Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz Tarifi İçin malzemeler
2-3 adet kereviz Tek lokmalık küpler halinde kesilmiş
1 yeşil elma Tek lokmalık küpler halinde kesilmiş
1 soğan Ceddilmiş ve 4 ’e dağılınmış
4-5 diş sarımsak
1 mandalinanın suyu ve 1 mandalina 2 ’ye dağılınmış
1 limonun suyu
1/2 su kadehi sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yeşil Elmalı Mandalinalı Kereviz Nasıl Yapılır?
Kereviz, yeşil elma, soğan, sarımsak, mandalina suyu ve dilimleri, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye koyun. Malzemeleri kaplayacak kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 20-30 dakika, kerevizler yumuşayana dek pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.