Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,15
Yeni Gelin Tatlısı

Yeni Gelin Tatlısı

Yeni Gelin Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 koli baklavalık yufka
  • 250 g çekilmiş fındık
  • 250 g çekilmiş ceviz

Muhallebisi için

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı akışkan yağ
  • 200 g labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • File fındık

Yeni Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti kaynatıp soğumaya vazgeçin. Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serip fındık ve ceviz karışımından yufkanın her tarafına serpin. İki elinizle aşağıdan ve yukarıyadan büzerek uzun bir kaba yerleştirin. Tüm yufkalara aynı işlemleri uygulayıp kabı tamamen doldurun.
  • Diğer tarafta şeker ve yumurtaları bir kasede çırpıp üzerine akışkan yağ, labne, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp, sosu yufkaların üzerine dolaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişcerahat. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dolaştırıp ılık hale gelince üzerine  le fındık serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın