Derin bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip şerbet kıvamına gelinceye kadar orta ateşte kaynatın. Şerbeti ateşten almadan önce içine bir kaç damla limon suyu sıkıp, şerbeti kestirin.
Milföyleri buzuktan çıkarıp, tezgâhın üzerine dizip bir kaç dakika çözdürün, milföyün bir kenarını üçgen kapatıp köşeye kıvırın. Daha sonra hamurun kenarının kendi etrafında kıvırarak kendi etrafında döndürerek hamura yuvarlak bir tabak görüntüsü verin.
Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsisine alıp, milföy çanakların içini çatalla delin. Sonra hamurun içine ve kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Harcı için küçük bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine cevizi, fındığı, şekeri ve tarçını koyup karıştırın. En son harcın içine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısıları ve ayıkladıktan sonra su dolu bir kâsedede ıslattığınız üzümleri ekleyip kavurun.
Pişen milföy hamurlarının üzerine sıcak şerbeti döküp, çektirin. Hamurlar şerbeti çektikten sonra içlerine kuruyemişli harcı doldurup, buzdolabında 1 saat bekletip, üzerini kaymak veya krem şanti ile süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.