Yedikule Marullu Yeşil Salata Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 Yedikule marulu
- 4~5 parça brokoli
- 1 demet taze fesleğen
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı kocaman kıyılmış ceviz içi
Sosu için
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 5~6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Yedikule Marullu Yeşil Salata Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi haşlayıp ufak doğrayın. Yeşillikleri kıyın. Cevizleri de ilave ederek büyük bir kapta harmanlayın.
- Sos için; hardal, bal, sirke, kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Zeytinyağını usulca ilave edip çırpmaya devam edin. Koyu kıvamlı bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu salatanın üstüne döküp harmanlayın.
- Yedikule marullu yeşil salatayı, dana rosto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yedikule Marullu Yeşil Salatanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız cevizlerin atanmış olmasına özen gösterin. Böylece acı tatları gidecektir.
- Dilerseniz, brokoliyi 5 dakika haşlayıp salataya ilave edebilirsiniz.
- Sarımsakları doğramak yerine ezerek aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
- Salatanın sosunu servis esnasında ilave ederek sulanmasını önleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Yedikule Marullu Yeşil Salata Kaç Kaloridir?
Marullu yeşil salatanın bir porsiyonu, takribî 35 kaloridir. Hafifliği ile metabolizmayı süratlendiren bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Düşük kalorili ve pratik salatalar için, salata tarifleri listemizden faydalanabilirsiniz. Sofrasını renklendirmek için sunabileceğiniz rus salatası tarifini anekdotlarınız arasına ilave edin.