Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %2,52
Yedi Hububatlı Çekirdekli Ekmek

Yedi Hububatlı Çekirdekli Ekmek

Yedi Hububatlı Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi bütün hububatlı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu yaş maya
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 su kadehi ılık su
  • 1 çay kadehi ılık süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam
  • Çörek otu
  • Keten tohumu

Yedi Hububatlı Çekirdekli Ekmek Nasıl Yapılır?

Mayayı su ve süt ile yoğurma kabında eriyinceye kadar karıştırın. Unları bir kasede harmanlayın. Tuz, şeker, çekirdek içİ, keten tohumu ve haşhaş tohumunu ilave edin. Mayalı karışıma ilave edip 5 dakika yoğurun. Zeytinyağını ilave edin. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. Hamurdan parçalar kopartıp minik somun ekmek biçimi verin ve üzerini örterek 30 dakika mayalandırın. Yumurtayı bir kasede su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. İsteğe göre susam, çörek otu, keten tohumu serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Sade çekirdekli ekmek tarifini de listenize ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın