Yaş Pastayı Aratmaz Kakaolu Muzlu Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
1 fincan toz şeker
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2-3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un ( normal yumuşak kek kıvamında olacak)
1 paket kakaolu puding
Pudingi pişirmeye yetecek kadar süt
1 adet muz
Keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Hindistan cevizi
Fındık /fıstık /ceviz ( nasıl isterseniz)
Yaş Pastayı Aratmaz Kakaolu Muzlu Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağı da ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve vanilini de ekliyoruz. ( kakaoyu önce ekliyoruz ki unu kıvamına göre ekleyelim. )
Son olarak aldığı kadar unu da ekleyip (eleyerek) yağlanmış borcama/tepsiye döküyoruz. ( ben küçük dikdörtgen borcamda yaptım, malzemeler de ona göre zaten).
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 30-40 dk pişmeye bırakıyoruz.
Kek pişerken pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla delikler yaparak yarım su bardağı süt ile ıslatıyoruz. Ve muz dilimleri yerleştiriyoruz( ben 1 porsiyona 1 dilim muz olacak şekilde koydum).
Son olarak da pudingi üzerine döküp güzelce yayıyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduğunda daha güzel oluyor.
Servis ederken dilimleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. ( puding soğuyup katılaşınca daha rahat dilimleniyor, o yüzden soğumadan kesmeyin bence. ) Afiyet olsun🌸