Pandispanya için; Sıcak su ve yumurtaları bir kabın içerisine alarak yüksek devirde mikserle karıştırın.
Yumurtalar köpürmeye başladığında yavaş yavaş şekeri de ilave ederek 8 dakika daha karıştırın.
Yumurtalar tamamen kabardığında ve kremsi bir doku aldığında karıştırma operasyonunu bırakabilirsiniz.
Farklı bir kasenin içerisinde un, kabartma tozu ve nişastayı karıştırın. Unlu karışımı yumurtaların üzerine azar azar ilave edin.
Karıştırma operasyonunu spatula ile yapın, tel mikser netlikle kullanmayın.
Karıştırma operasyonunu alttan üste doğru olacak biçimde yapın. Bu sayede yumurtalar sönmeyecektir.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin. Kalıbın içerisine pasta çemberi de ilave edin.
Pandispanya harcını kalıba döktükten sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Pandispanyanın ortası kabarıp kızarmaya başladığında pişmiş demektir. Piştikten sonra çıkartıp oda sıcaklığında soğutun.
Ganaj için; Akışkan kremayı ocağa alın ve kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırın.
Krema yanlarından hafifçe cızırdamaya başladığında kaynama noktasına gelmiş demektir.
Kremayı ocaktan alın. Çikolatayı yarıya bcan veril ve bütün bir halde kremanın içine atarak eriyene kadar karıştırın.
Geri kalan çikolatayı ise bıçakla inceltin. İncelttiğiniz çikolatayı da kremalı karışıma ilave edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Oda ısısına gelen ganajı streç film ile örtün ve buzdolabında bir gece dinlendirin. Pastayı yapmadan 2-3 saat evvel ganajı buzdolabından çıkartın.
Kreması için; Tencerenin içerisine toz şeker, un ve nişastayı koyarak karıştırın.
Daha sonra sütü de azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.
Yumurta sarısını da ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını orta ateşe alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
Krema koyulaştığında vanilya ve tereyağını ilave edin. Tamamen karıştırarak kremaya yedirin.
Krema göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın.
Krema sıcakken streç film ile kapatın. Krema oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1 gece dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz kremanın üzerine 1 kutu akışkan krema ilave ederek karıştırın.
Birleştirmek için; Pandispanyayı yatay olacak biçimde 3 denk parçaya bcan veril.
Pandispanyanın 1. katını biraz süt dayanağıyla nemlendirin ve üzerine krema sürün.
Üzerine muz, çilek gibi beğendiğiniz meyveleri yerleştirin. Meyvelerin üzerine bir kat daha krema sürün.
İkinci pandispanyayı da üzerine yerleştirdikten sonra tekerrür sütle nemlendirin ve krema sürün.
İkinci katın üzerine de beğendiğiniz meyve dilimlerini yerleştirin. Son katı da yerleştirin.
Son katın üzerine ganajı sürmeye başlayın. Ganajı pastanın kenarlarından sürmeye başlarsanız işiniz kolaylaşacaktır.
Pastanın her tarafına ganaj sürdükten sonra, üzerini çilek dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Yaş pasta imalinde kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
Yaş pasta tarifinde dikkat edilmesi gereken nokta miktarlara bağlı kalmaktır. Şayet miktarları değiştirirseniz kıvamı yakalatma da mesele yaşayabilirsiniz.
Kelepçeli kalıbınız yoksa, pasta çemberinin altına banal yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz.