Bir kap içinde un , tuz, kabartma tozu , karbonat , tarçın , muskat ve karanfili karıştırıp kenara alın.
Hurma Püresi için: 2 adet yumuşak Trabzon hurmasının kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkartın daha sonra blenderlan geçirin.
Ayrı bir kapta hurma püresi , ayçiçek yağı ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın.
Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ardından daha hazırladığınız un karışımının yarısını hurmalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırın. Tamamen karıştığında kalan unu da ekleyerek karıştırın.
Kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Kalıbın yarısından biraz fazla olacak şekilde kek karışımını kalıba dökün.
165 derece önceden ısıttığınız fırında 50- 60 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın, keki kabından çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.