Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası Tarifi İçin malzemeler
1 demet ısırgan otu
Yarım su kadehi yarma mısır
1 patates
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?
Yarma darıları bir tencereye alıp üzerine 10 kadeh kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra darıları orta ateşte, yarım saat haşlayın.
Isırgan otunu arınmak için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. 10 dakika bekletip süzün. Isırgan otlarını 3-4 kere hiç kum kalmayacak biçimde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bekletip süzün. Soğuduktan sonra kıyın.
Patatesleri atayıp küp doğrayıp, tencerede zeytinyağını ısıtıp kavurun. Isırgan otlarını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşladığınız yarma darıları ilave edin ve takribî 10-12 kadeh su Tavuk suyu ya da et suyu ve tuzu ilave edin. Çorba suyu kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağında piyazlık doğradığınız soğanları ara gizeme karıştırarak 8-10 dakika kavurun.
Çorbayı blenderda iyice ezin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve evvelden karamelize ettiğiniz soğanları yerleştirin. Sıcak servis yapın.