Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,26
  • ALTIN
    %0,95
  • BIST
    %-0,23
Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası

Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası

Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet ısırgan otu
  • Yarım su kadehi yarma mısır
  • 1 patates
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarma Mısırlı Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yarma darıları bir tencereye alıp üzerine 10 kadeh kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra darıları orta ateşte, yarım saat haşlayın.
  • Isırgan otunu arınmak için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. 10 dakika bekletip süzün. Isırgan otlarını 3-4 kere hiç kum kalmayacak biçimde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bekletip süzün. Soğuduktan sonra kıyın.
  • Patatesleri atayıp küp doğrayıp, tencerede zeytinyağını ısıtıp kavurun. Isırgan otlarını ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşladığınız yarma darıları ilave edin ve takribî 10-12 kadeh su Tavuk suyu ya da et suyu ve tuzu ilave edin. Çorba suyu kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağında piyazlık doğradığınız soğanları ara gizeme karıştırarak 8-10 dakika kavurun.
  • Çorbayı blenderda iyice ezin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve evvelden karamelize ettiğiniz soğanları yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın