Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler
300 gram un
200 gram tereyağ
100 gram şeker
1/2 yarım koli şekerli vanilin
Vanilya aromalı puding
1,5 tatlı kaşığı şeker
1/2 yarım koli şekerli vanilin
500 ml süt
Yabanmersini
Yabanmersinli Pudingli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Pasta kalınının altına yağlı kağıt yerleştirin.
Hamur için: evvel tereyağ ve şekeri yoğurun. Unu yavaş yavaş ilave edip pürüsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun takribî 1/3 ni ayırıp streçfilme sarın.
Değişik yarısını pasta kalıbımıza yayıyoruz.
Kenarına 1 cm yüksekliğinde çok ince bir kenar yapıyoruz. görseldekinden daha ince yapın çatal ile aralıklı daldırıyoruz. Hamurları 30 dk için buzdolabına kaldırıyoruz.
2. Pudingi hazırlıyoruz. şeker ölçüsünü benim verdiğim ölçüyü kullanın.
3. Hafif soğumuş pudingi hamurun üzerine döküyoruz ve üzerlerine yabanmersinlerini ilave ediyoruz.
Ayırdığımız hamurdan parçacıklar koparıp pastanın üzerini hafif kapatıyoruz.
Isınmış 200derece alt üst ayar fırında 25-30dk pişiriyoruz. En az 4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun