Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama

Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 lt günlük süt
  • Yarım çay kadehi süzme yoğurt veya natürel organik yoğurt Sulu olmamalı
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 20 taze yaban mersini Püre haline getirilmiş

Yaban Mersinli Yoğurt Mayalama Nasıl Yapılır?

  • Sütü, toz şeker ve tuzla beraber tencereye aktarıp kaynatın. Ateşi kısıp 10 dakika daha kaynatın. Sütü ocaktan alın Sütün ısısı parmağınızı daldırdığınızda ısıya direnecek. 42-44 derece kadar olduğunda mayalanma sürecine başlayabilirsiniz.
  • Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, yaban mersini püresini ve birkaç yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı tencereye aktarın. Yoğurdun sütle iyice birleşmesi için karıştırın. Karışımı iyice arınılmış ve kurulanmış sırça kavanozlara aktarın. Kavanozların kapaklarını kapatmadan üzerini birkaç kat kumaşla örtün. 3 saat mayalanması için bekleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın