Malzemeler
Yaban mersinli mus için
Ahududulu mus için
Yaban mersini ve şekeri sos tenceresinde pişirin. Nişasta ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya vazgeçin. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ilave ederek karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip derin dondurucuda bekletin. Yaban mersinli kat için, labne peyniri, şeker ve yoğurdu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve iki karışımı birbirine ilave edin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı su alın ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Katılaşan jelatini cezvede eritin. Hazırladığınız yaban mersini sosunun yarısını ve jelatini ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Ahududuları blender’da sürükleyerek püre haline getirin. Jelatini aynı biçimde hazırlayın. Yoğurt, krema ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Ahududu püresi ve eritilmiş jelatini ilave ederek karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Derin dondurucuya alarak en az 1.5 saat bekletin. Kalan yaban mersini sosunu üzerine dökerek servis yapın.