Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yaban Mersinli Ve Ahududulu Mus Pasta

Yaban Mersinli Ve Ahududulu Mus Pasta

Yaban Mersinli Ve Ahududulu Mus Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 kutu yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr yaban mersini
  • 80 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Yaban mersinli mus için

  • 130 gr labne peyniri
  • 120 ml krema
  • 30 gr toz şeker
  • 40 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin

Ahududulu mus için

  • 170 gr ahududu
  • 30 gr toz şeker
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 125 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin

Yaban Mersinli Ve Ahududulu Mus Pasta Nasıl Yapılır?

Yaban mersini ve şekeri sos tenceresinde pişirin. Nişasta ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın ve soğumaya vazgeçin. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ilave ederek karıştırın. Baton kek kalıbına streç film serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip derin dondurucuda bekletin. Yaban mersinli kat için, labne peyniri, şeker ve yoğurdu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve iki karışımı birbirine ilave edin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı su alın ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Katılaşan jelatini cezvede eritin. Hazırladığınız yaban mersini sosunun yarısını ve jelatini ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Ahududuları blender’da sürükleyerek püre haline getirin. Jelatini aynı biçimde hazırlayın. Yoğurt, krema ve şekeri bir kapta mikserle çırpın. Ahududu püresi ve eritilmiş jelatini ilave ederek karıştırın ve pastanın üzerine yayın. Derin dondurucuya alarak en az 1.5 saat bekletin. Kalan yaban mersini sosunu üzerine dökerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın