Fırınınızı evvelden 200 dereceye ayarlayın. Çok derin olmayan 40×32 cm ’lik bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kenara alın. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın. 140 g şekeri ve limon suyunu koyup yüksek süratte 3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve tuzu çırpılmış yumurta sarılarına iki düzeyde, karıştırarak ilave edin. Limon kabuklarını da ilave edip karıştırın ve kenara alın.
Yumurta beyazlarını ayrı bir kasede mikser takviyesiyle köpük kıvamında olana kadar çırpın. 20 g şekeri usulca ilave ederek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Sonra yumurta beyazlarını üç düzeyde yedirerek usulca unlu karışımla birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve üzerini düzleştirin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sünger keki fırından çıkartıp 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Pak bir mutfak havlusu üzerine ters çevirin. Yağlı kağıdı üzerinden alıp kenarlarını keserek düzleştirin ve kısa kenarından başlayıp havlu ile beraber rulo sarın, 20-25 dakika soğumaya vazgeçin. Kısa kenar size dönük olacak biçimde 3 denk parçaya ufalan. Pak bir mutfak havlusu örtün ve kenara alın.
Püreyi hazırlamak için yaban mersinlerini ve şekeri sos tenceresine alıp kısık ateşte 4-5 dakika yumuşayana kadar pişirin. Blender kabına aktarıp püre haline gelmesi için blender ile çekin. Pürenin pürüzsüz olması için bir kasenin üzerine koyduğunuz ince bir süzgeçten geçirip kenara alın.
Kremayı hazırlamak için darı şurubunu, toz şekeri ve vanilya tohumlarını bir sos tenceresine koyun ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Tam şeker eridiğinde tekerrür karıştırın, ateşi orta dereceye rakımın ve kabarcıklar oluşana kadar kaynatın. Tavayı ateşten alın ve tereyağını parça parça ilave ederek tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu sırada yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser takviyesiyle rengi açılana kadar çırpın. Yumurta sarılarına tereyağlı şurubu kasenin kenarından usulca dökün. Tam şurup ilave edildiğinde mikserin süratini yükseğe artırın ve karışımı takribî 5 dakika daha çırpmaya devam edin. 100 g yaban mersini püresini ilave edin ve orta süratte tamamen aynılaşana kadar çırpıp bir vakit dinlenmesi için buzdolabına alın.
Pastayı oluşturmak için sünger kekin her bir şeridine spatula takviyesiyle krema sürün.Şeritlerden birini alın ve kısa kenardan başlayarak yuvarlayın. Yuvarlamanız bittiğinde sonunu, değişik bir parçanın başına yerleştirin ve yuvarlamaya devam edin. Son parçayla da aynı operasyonu yapın ve silindir biçiminde bir pasta elde edin. Pastayı servis tabağına alın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını tamamen kaplayın. Kalan 50 g püreyi pastanın üzerine akıtın ve onun üzerine de süslemek için ayırdığınız yaban mersinlerini yerleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.