Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Yaban Mersinli Revani

Yaban Mersinli Revani

Yaban Mersinli Revani Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 350 g toz şeker
  • 390 g yoğurt
  • 325 g akışkan yağ
  • 450 g un
  • 286 g irmik
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 200 g yaban mersini kurusu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz muskat
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 50 gr margarin tepsiyi yağlamak için
  • 1 koli kremşanti
  • 1 orta boy nar

Şerbeti için:

  • 1,7 litre su
  • 1,45 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yaban Mersinli Revani Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyarak kaynatın. Ardından limon suyu ilave edin ve soğumaya vazgeçin. Yumurta ve toz şekeri mikser kabına alın ve orta süratte iyice çırpın. Kabı bir kenara alın. Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edip bir spatula dayanağıyla karıştırın. Ardından akışkan yağ ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
  • 35 cm eninde bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı dökün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Evvelden hazırladığınız şerbeti dökün. Revani şerbeti sürüklediğinde kare dilimlere ayrılın. Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revani koyun ve  üzerini krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Osmanlı mutfağınden günümüze kadar erişen basmakalıp revani tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın