Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Yaban Mersinli Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Yaban Mersinli Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Yaban Mersinli Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 300gr burçak bisküvi
  • 100gr tereyağı
  • 400gr labne
  • 400gr mascarpone
  • 1 kutu yaban mersinli sek quark
  • 1 kutu krema
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yumurta
  • Yaban mersini 125 gr
  • 100gr beyaz çikolata
  • Antep fıstığı

Yaban Mersinli Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. 160 derecede fırını evvelden ısıtın.
  2. Alt tabanı için bisküvileri robottan çekin.
  3. Tereyağını eritin ve bisküvilere iyice yedirin.
  4. Alt tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış kek kalıbına dökün ve bir kaşık dayanağıyla bastırın.
  5. Alüminyum folyo ile kek kalıbının kenarlarını sarın.
  6. Kremasını hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirin.
  7. Labnenin suyunu süzüp bir kaba koyun ve çırpın.
  8. Üzerine sırasıyla mascarpone, krema, quark, şeker, vanilya, nişasta, un ilave edip karıştırın.
  9. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın.
  10. Fırının en alt rafına borcama su koyun.
  11. Dolaptan çıkardığınız kalıba kremayı dökün.
  12. Kremanın üzerine yaban mersinlerini serpiştirin. Bastırmayın üzerinde gözüksün.
  13. Alt üst ayarda 160 derecede bütün 1 saat pişirin.
  14. 1 saat sonunda fırını kapatıp içinde soğumaya vazgeçin. içerisinde 1 saat kadar beklesin, hareket ettirmeyin.
  15. Soğuyan cheesecake üzerine beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kaşık ile çizgiler yapın.
  16. Beyaz çikolata üzerine Antep fıstığı ile ziynet yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın